ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΑΣ

Η διάχυση των αρωμάτων Teatro στον χώρο γίνεται μέσω των sticks από bamboo, τα οποία περιέχονται σε κάθε συσκευασία που αγοράζετε. Τα sticks των αρωματικών Teatro είναι φτιαγμένα 100% από φυσικό bamboo εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση αρωματισμού.

Όμως, υπάρχουν πρακτικές συμβουλές που αν ακολουθήσετε θα πετύχετε τον καλύτερο δυνατό αρωματισμό του χώρου σας καταναλώνοντας την ελάχιστη δυνατή ποσότητα υγρού.

Οι συμβουλές αυτές έχουν να κάνουν με το μέγεθος της συσκευασίας ανάλογα με τον χώρο, την τοποθέτηση του υγρού, καθώς επίσης και άλλες χρήσιμες συμβουλές ανάλογα με την ένταση του αρώματος που προτιμάτε.

Ποσότητα υγρού

Ο σωστός αρωματισμός ξεκινά από την ποσότητα του υγρού ή - με άλλα λόγια - το μέγεθος της συσκευασίας. Ανάλογα με τον χώρο που θέλετε να αρωματίσετε, υπάρχει και η ενδεδειγμένη συσκευασία.

  • Για χώρους έως 10τμ, επιλέξτε μία συσκευασία των 100ml. Η συσκευασία αυτή θα κρατήσει έως και 4 μήνες. Συνιστάται για χώρους, όπως υπνοδωμάτιο και μπάνιο.
  • Για χώρους από 10 έως 25τμ, επιλέξτε τη συσκευασία των 250ml. Η συσκευασία αυτή θα σας κρατήσει έως και 6 μήνες. Συνιστάται για το καθιστικό σας.
  • Για χώρους από 25 έως 50τμ, επιλέξτε τη συσκευασία των 500ml. Η συσκευασία αυτή θα σας κρατήσει έως και 8 μήνες.

Εξυπακούεται πως η διάρκεια του κάθε αρωματικού εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου που καλείται να αρωματίσει. Όσο πιο μεγάλος ο χώρος, τόσο πιο γρήγορα θα εξατμιστεί το υγρό.

Αν έχετε επιλέξει το σωστό μέγεθος συσκευασίας και δεν μυρίζει, τότε αυτό σημαίνει πως ο χώρος σας δεν έχει αρκετό οξυγόνο. Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί σε μικρά μπάνια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αφήστε να μπει περισσότερο οξυγόνο στον χώρο. Μην ξεχνάτε πως η διάχυση του αρώματος γίνεται μέσα από 100% φυσικό bamboo και αυτό χρειάζεται οξυγόνο για να αποδώσει. Γενικώς, όσο πιο πολύ οξυγόνο υπάρχει στην ατμόσφαιρα, τόσο περισσότερο είναι το άρωμα που διαχέεται μέσα από τα sticks. 

Τοποθέτηση αρωματικού

Ιδανικά, για να έχετε πιο έντονο άρωμα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το αρωματικό σας στο κέντρο του χώρου που θέλετε να αρωματίσετε ή κάπου κοντά στο κέντρο. 

Αποφύγετε να τοποθετήσετε το αρωματικό σε σημείο που από πάνω έχει ράφι ή κάποιο άλλο εμπόδιο καθώς δεν θα διαχέεται αποτελεσματικά το άρωμα στον χώρο.

Επίσης, μην τοποθετείτε το αρωματικό κάτω από το air-condition ή κοντά σε καλοριφέρ, καθώς θα εξατμιστεί το υγρό πιο γρήγορα χωρίς να σας προσφέρει περισσότερο αποτέλεσμα.

Ένταση αρώματος

Η ένταση του αρώματος είναι υποκειμενική. Κάποιοι προτιμούν να έχουν πιο μεγάλη ένταση αρώματος ενώ άλλοι αρέσκονται σε πιο διακριτικούς αρωματισμούς.

Ανάλογα με το αν προτιμάτε μεγάλη ή μικρή ένταση αρωματισμού, υπάρχουν και οι αντίστοιχες πρακτικές.

Αν θέλετε να αυξήσετε την ένταση του αρώματος, τότε μπορείτε να αναποδογυρίζετε τα sticks ώστε να είναι ποτισμένα με το άρωμα και από τις δυο μεριές. Μπορείτε να τα αναποδογυρίζετε ανά 2-3 μέρες ή πιο αραιά ανάλογα με το πόσο έντονο άρωμα προτιμάτε.

Όταν τα sticks είναι ποτισμένα, το άρωμα διαχέεται περισσότερο στην ατμόσφαιρα. Γενικώς, μετά την αγορά μιας νέας συσκευασίας ή την χρήση καινούργιων sticks, καλό θα είναι να τα αναποδογυρίσετε 1-2 μέρες μετά την πρώτη τοποθέτησή τους στο υγρό.

Αν θέλετε να μειώσετε την ένταση του αρώματος, τότε - εκτός του ότι δεν χρειάζεται να αναποδογυρίζετε τα sticks - μπορείτε να αφαιρέσετε κάποια sticks από το υγρό ή να χρησιμοποιήτε λιγότερα sticks.

Πάντως, σημειώνουμε ότι κάθε συσκευασία συνοδεύεται από τον κατάλληλο αριθμό sticks, που κρίνεται από την εταιρία Teatro ως ο ιδανικός για βέλτιστο αρωματισμό. 

Αναπλήρωση υγρού

Μην αφήνετε να μειωθεί η ποσότητα του υγρού κάτω από το μισό. Όταν το υγρό φτάνει στη μέση, τότε αναπληρώστε με νέο υγρό γεμίζοντας το μπουκάλι, ώστε να αποδίδει καλύτερα. Αν το υγρό είναι κάτω από τη μέση, τότε η ένταση του αρώματος μειώνεται αρκετά.